Vad gör man för att få fler besökare till bloggen?

Så ökar du ditt besökarantal
Vad gör du för att locka nya läsare till din blogg? Vad gör du för att få dina läsare att stanna när de väl hittar dit? Det finns många sätt att hitta nya besökare.

Om du skriver om aktuella händelser är det större chans att du dyker upp på sökmotorer för fler människor.

Det kanske viktigaste sättet att skaffa fler besökare på är att få fler och större sajter att länka till dig och även att du länkar till andra. Ju fler och ju större sajter du får att länka till just din blogg, ju fler besökare kommer att strömma till dig och dina annonser. Dessutom kommer sökmotorer snappa upp bloggen och placera den högre på listan med sökresultat.

Du behöver inte alltid skriva mycket, men skriv ofta. Gemensamt för de flesta bloggar som går absolut bäst är att de uppdateras dagligen, ofta flera gånger per dag. Att skriva mellan 15-20 inlägg i veckan är en realistisk målsättning. Om du har längre perioder av inaktivitet så tröttnar dina läsare och steget till att börja läsa någon annan, mer aktiv blogg är inte långt.

Använd även mycket bilder i din blogg, helst varje dag. En blogg full med endast text är inte lika attraktiv för en spontanbesökare som lätt går vidare om det blir för tungt att läsa. En lättläst och lättöverskådlig blogg med många fina(och inte för små) bilder kommer att öka antalet regelbundna besökare.



Bild ifrån båten i turkiet

Anordna tävlingar och intervjuer
För att få nya besökare, samt belöna dina lojala besökare, kan du anordna en tävling på din blogg. Tänk på att inte börja för stort eller lova för mycket. Om du erbjuder för dyra priser så kanske det slutar illa ifall du inte får lika många tävlande som du hade beräknat. Ofta räcker det med något litet pris, som exempelvis biobiljetter. Om du anordnar en tävling, se även till att göra reklam för den ordentligt. Om du även har kompisar som driver egna bloggar kan ni turas om att göra reklam för varandras tävlingar. Glöm inte att länka till varandras tävlingar!

Ett annat tips är att intervjua andra bloggare och bli intervjuad själv. På så sätt får dina läsare en liten inblick i någon annans liv då och då vilket kan skapa en viss dynamik i din blogg. Dessutom blir det naturligt att länka till varandra.
Kommentarer
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN

sv; Okej :D

Vad hittar du på? =)

2009-06-05 @ 22:47:35
URL: http://fridasjoblom.blogg.se/
Postat av: broccolie

Hej, vill du bli veckans blogg? Kolla in i min blogg och anmäl dig:)

2009-06-06 @ 11:12:03
URL: http://broccolie.blogg.se/
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN

sv; Åh, vad kul! :D

Ska du shoppa i Göteborg eller? :)

2009-06-06 @ 12:28:10
URL: http://fridasjoblom.blogg.se/
Postat av: sabina

Du ska nog ändra färgen på texten, orkar inte läsa pga den :/

2009-06-06 @ 14:13:02
URL: http://www.bidas.se

Kommentera gärna

Skriv ditt namn
Klicka i om du kommenterar ofta

E-mail

Bloggadressen så att jag kan titta på din blogg

Din kommentar

Trackback