Slut på idéer

Ne nu har jag helt slut på idéer jag ska skriva om. Har ingen aning alls. Det enda jag vet jag kan skriva om det är sysslorna på dagen men sen tar det stopp. Man ska ju aldrig skriva om något som man inte är intresserad av eller? Det blir ju hur tråkigt som helst om den som skriver inte ens bryr sig om det.

Och allt detta bråk? Blir man sån när man ligger långt upp på listan? Då vill jag absolut inte göra de om jag ska bli lika jävla kaxig som er. O sejjer att alla andra är omogna oskit. När jag kommenterar så kommenterar en annan tillbaka och sejjer att jag vill vara som dom. Aldrig i helvete sejjer jag bara

Skola

Arbetsmiljö och säkerhet. Klarade nyss provet så nu har jag fått ett diplom. Duktigt Efter skolan idag så ska anna och jag gå ner till hamnen för att köpa glass. Sen ska vi ta bussen hem. Det är ju så förjävla varmt så de blir o sola hemma sen.

Nyss på idrotten så skulle vi springa ut till ekudden och tillbaka men vi sprang/gick dit ut och solade på bryggan en kvart så vi blev lite sena tillbaka. Men de fixade vi med lite stress.

I helgen blir det tjejerna igen. Har riktigt kul med er.

skola


I skolan

bok
Gör ett test på www.musarm.org och ta reda på mer om ditt arbetssätt, stressarbete och om din arbetsplats.

Vad är musarm?

Musarm kan beskrivas som smärta eller stelhet som orsakats av arbete vid dator. Det brukar uppträda i nacke, axlar, armar eller händer. Någon fullständig medicinsk definition av tillståndet finns inte.

SÅ BÖRJAR DET: Känningarna är ofta diffusa till en början och symptomen kan vara olika från dag till dag. Detta tror man beror på att vi medvetet eller omedvetet kompenserar för smärtande muskler genom att avlasta dem med hjälp av andra muskler som därmed blir överbelastade i stället. Efter hand brukar indikationerna på att något är fel bli allt tydligare och det förekommer till och med att det blir omöjligt för den som drabbats att arbeta vid dator på grund av smärta. Även andra vardagsaktiviteter blir svårare att klara av, t ex att stryka eller knäppa knappar. DÄRFÖR FÅR MAN MUSARM: Det finns ett antal orsaker som var för sig eller tillsammans kan ge upphov till musarm.

 Tid vid datorn
Om du sitter många timmar per dag vid datorn ökar det risken att du skall drabbas. I synnerhet gäller detta om du använder dator under långa sammanhängande perioder utan paus emellan. Risken ökar också om du inte tar ledigt från datorn någon eller några dagar per vecka.
  • Ergonomin
    Om din arbetsplats inte är väl utformad kommer belastningen på kroppen att bli större än nödvändigt. Det är inte säkert att du själv är medveten om att ditt sätt att arbeta är skadligt innan du drabbats. Läs mer om ergonomi vid datorn och stäm av med checklistan för din arbetsplats
  • Arbetssituation
    Om du har begränsade möjligheter att påverka din arbetssituation ökar risken för belastningskador. Stress i arbetet, stora prestationskrav, monotona arbetsuppgifter, eller bundenhet vid datorn kan bidra till att du får musarm. Läs mer om hur man kan skapa variation i arbetet. Även en långsam dator kan skapa stress i arbetet eftersom det är lätt att bli otålig och spänna sig under de pauser som uppstår då du väntar på att datorn ska svara på den senaste inmatningen.
  • Livssituation
    Om du har saker i din tillvaro vid sidan av arbetet som skapar spänningar och stress kan även detta öka risken för musarm. Om du och din kropp aldrig får vila och slappna av kommer dina muskler att vara belastade även då du inte arbetar vid datorn.
  • Individuella egenskaper
    Olika individer är olika känsliga. Skillnaderna hos oss kan t ex ligga i vilken grundspänning vi har i kroppen och hur benägna vi är att stressa upp oss i olika situationer. Det kan ocskå handla om fysiska förutsättningar, t ex hur mycket muskler vi har och hur breda axlar vi har. Man tror att kvinnor ofta får musarm eftersom deras axlar i genomsnitt är smalare än mäns, vilket gör att det är svårare att hålla armen intill kroppen då man arbetar med mus.

Rätt sätt att sitta på vid datan

Vi lär oss lite om arbetsmiljö i skolan och just nu går vi igenom hur man har bäst arbetsmiljö framför en dator.

  • Båda fötterna i golvet
  • Rak i ryggen
  • Svanken mot ryggstödet
  • 90 graders vinkel för armarna till bordet
  • Ta en paus lite då och då för att inte få musarm
  • Ta en paus efter högs två timmar
  • Ha rätt ljus i rummet
  • Titta inte in i skärmen hela tiden
  • Har man linser kan man få dubbelt så ont i ögonen

det finns många mer sätt som är bra vid datan men detta är viktigast

Vill du veta mer så går du in på www.musarm.org


Skola

Sitter på lektion in skolan. Tänkte inte gå hit alls imorse men sen ändrade jag mig så nu sitter jag här. Men började egentligen åtta. De tar inte alls mycket på min frånvaro för jag har bara 4 procent typ. Har information & layout och fick nyss reda på 4 olika prov vi har i de här dataämnena de närmate 2 veckorna. Ojojojojoj

sen efter skolan så ska jag springa lite. Får se om det blir i spåret eller runt stan de e lika roligt, och om hunden är med eller inte spelar ingen roll. Sen ska jag färga utväxten på håret men den sliter så förbannat så jag får köpa in massa bra schampoo balsam inpackningar och droppar. För imorn blir det dans.

Ikväll blir det middag med min älskling och massa mys hela helgen. Jag älskar dej!


middag 


Övningskörning

Klockan 7 va ja ute och körde igen och denna gången va felfri. Han sa att jag hade en oerhörd förbättring och inga fel. Känns skitbra! Så idag va ja ute i stan och körde mot röljus, lite läskigt för jag trodde jag skulle få stopp. Men icke. Nu kan jag koppla och växla utan att det känns och jag har lärt mig bra hur man tittar åt alla håll mm.

bil

Kärlek

kärlek
kärlek

Dagens fråga

Vad hade du gjort om du visste att en bästa kompis försökte ta ifrån dig alla dina/era vänner?

Lägenhet

Letar lägenhet för fullt, men jag hittar aldrig någon som passar mig..

Jag har letat efter en lägenhet ända sen jag började 1an men har bara hittat svindyra i skövde centrum eller för små i mariestad. Jag vill ju helst bo i en trea i mstad men de finns ju aldrig några lediga som ligger på bra platsen. En etta är för litet och jag skulle känna mig instängd som bara den, en tvåa är likadant och en fyra är för stort, det skulle finnas för många rum och ingen att inreda med. Jag ska ju flytta med min pojkvän så de skulle passa perfekt med en trea.

Sökandet fortsätter...........

tomte


Skola igen

Sitter i skolan som alla andra dagar i veckan. Men nu är det arbete i boken som gäller.
Näthandel igen och ännu mer arbete. Hade matteprov imorse med, eller ja de va lite
mer som ett test men de gick bra iaf. De brukar ju inte bli så bra resultat när det går
bra men ja tror de gick nu faktiskt.Hoppas  iaf. Det va bara 12 uppgifter och ja kunde
räkna alla men man vet ju aldrig om de va något slarvfel.
När jag åker iväg till Turkiet så missar jag massor, nationella prov, springa 6 kilometer
med idrotten och massa annat i skolan. Jag vill inte komma efter för mycket det är för
jobbigt att ta ikapp sen :(

Dagen

Riktigt rolig dag idag. Först efter skolan så klippte jag mig. (bilden) page denna gången. Hon fick göra hur hon ville så hon valde de. Sen efter de så åkte anna och jag till skövde och shoppade, kul. Jag köpte en klänning och hon massa annat. Sen provade vi skor stup i ett XD Nu är jag hemma igen efter denna dag och tänkte lägga mig snart för nu är jag TRÖTT som tusan.

dfgdfg

Skola

Nu har jag datalektion igen. Information och layout i en och en halv timma. Blää. Vi ska fortsätta med boken där vi är, med olika uppgifter. Håller på med bilder i word, ska flyttas, skäras och sånt. Inte kul alls

ghfgh

Roande

Nu har jag sprungit runt i huset och tagit kort på allt jag kom åt. Önskar jag hade en riktig systemkamera, iaf nu när jag ska utomlands, och helst en som kan ta under vatten. Men jag får nöja mej med min PowerShot A560 7.1Mpixlar. Den duger till att ta bilder men dom blir mycket bättre med mer. Logiskt.........

Här är några av bilderna:

ghfgh

Jag, MIN älskling, och lilla hunden som på denna bild ser oerhört stor ut

hjgh

Jag ville vara med på kort med tvätten på (vart ska annars kläderna vara)

gjfg

Jag och hunden Carin

fghfghfg

Lillebror Jim

fgnfg

Tomten fick vara med oxå HAHAHAHA

Tvätteri

Tvätten måste oxå bort någon gång i livet. Och eftersom att alla i huset har en egen så blir det MYCKET tvätt. Så jag passade på att ta lite kort på tvätt. Väldigt kul. Började med att tvätta blå röd gul och grön. Det tar ju typ två timmar för en tvätt o bli klar då tar de ju skit lång tid o tvätta allt.


fgjfgj

Brors tvätt, alltid lika full efter en vecka haha

gfjfgj

Handdukar, Allt låg inte så utspritt förän jag kom XD

gjfgj

Brors säng, Han lägger upp kläderna i sängen och kollar vad han ska ha på sig nästa dag

Skola

Kom hem från skolan ungefär för 50 minuter sen. Har inte hunnit med att göra så mycket idag. Men jag gick faktiskt till skolan idag haha. Sen tog jag bussen hem. I skolan va de la lite kul som vanligt bortsett från att vi va 6st som va med på gympan de va riktigt kul. Vi gjorde en hinderbana som va lite av en konditionsträning. Lite pinsamt va de allt att alla som inte va med satt och tittade på.

Aja efter att ja kom hem så har jag bara gjort iordning och ätit några mackor, skickade nyss iväg jim till affären. Han ville att jag skulle ta tid på honom för han sa att han lätt skulle komma om en 15 min max. Men de tror ja så mkt ja vill på HAHA

fgdfg

Dålig uppdatering

Idag ahr uppdateringen inte vart på topp, men inte jag heller. Har haft ont i huvvet hela dagen och inte mått bra alls. Jag har bara kört sovit tittat tv och spelat sims idag. Rätt skönt ändå. Imorn lovar ja att ja skriver mer haha

Övningskörning

en snabbt dusch va de nyss men nu sitter jag och väntar på bilen. Ska övningsköra idag oxå för att inte glömma de han sa igår. Men det känns som om det kommer gå riktigt bra nu för att jag är pigg och mottaglig för nya tips. Sen ska vi göra istan idag. AAAAhHH. Vi får väl se om de går som planerat. Annars lär jag ju skämma ut mig

fhmghm

Att ta med sig på en resa

  • Pass
  • Flyg/tåg/båt biljetter
  • Pengar
  • Badkläder (Om man reser till ett ställe där man ska bada) Gärna mer än ett par
  • Handdukar
  • Tandborste
  • Tandkräm
  • Solskydd (Om man ska till ett varmt ställe)(Både hög och låg)
  • Kläder (Efter väder)
  • Skor (Efter väder) Ska man gå mycket ska man ha sköna skor
  • Finkläder (Om man någon dag ska gå ut och äte t ex)
  • Vatten (Riktigt viktigt i varmare länder)
  • Schampoo & balsam
  • Extra väska (Handbagage)
  • Telefon (Om nödvändigt)
Absolut kan man handla där dit man ska till men det är alltid bra att ta med sig själv

ghfgh

Städning

Håller på att städa mitt rum men ibland måste man vila XD Så jag sätter mig och skriver lite i bloggen ist. Övningskörngen gick väl sådär idag. Körde hur bra som helst först men sen efter två timmar så gick det bara neråt hela tiden. Fyfan va dåligt de gick då, eller ja krocka ju inte eller så men de kanske va så att jag glömde blinka eller titta i backspegeln. Ja typ bara en massa småmissar. Så får det inte gå på uppkörningen.

Åt nyss ungspannkaka som jag och mamma hjälptes åt att göra, alltid roligare om man inte behöver vara själv i köket. Ja de blev gott. Sen så handlade vi förut med och då fick jag övningsköra med henne. De gick mycket bättre.

ghmgh

Nöjd med den nya designen

Nu ser jag den nya designen o ja blev NÖJD om nått. Alla andra jag har gjort har bara blivit för kladdiga men den här kan jag ha ett tag till kan jag tänka mig.

dfsf

Övningskörning

Igår blev det riktigt sent innan jag fick sova. Någon gång runt fem och innan det så satt jag i princip upp och somna till då och då. Fy fan vad jag va trött. Men sen iaf så vaknade jag typ runt 11 då jag hade ställt klockan, men som vanligt så skulle jag snosa o nu gick jag upp. HAHA. har ätit två tekakor och druckit ett glas mjölk bara. Hinner inte så mycket mer för snart kommer bilen. Nervös är jag så de e inte sant! Vi får se om jag är nåt bättre denna gången eller om det är något jag ska träna på.

fhmghm

Dagen!

Skolan började idag fem över nio med matte, sen så hade vi näthandel men hela dagen blev omgjord för att lärarna vi skulle ha på datalektionerna inte va där. Den ena va sjuk och den andra ledig tror ja. Eller så va de kurs ja kommer inte ihåg. Bra minne. A men iallafall så vi slutade tidigare, redan vid tjugo i två. Sen efter skolan så gick vi och fikade sara och jag men de va inte länge eftersom att min skjuts till Lugnås skulle komma klockan 4. Jag hann iaf proppa i mig ett winebröd och en päronfestis. Mmmmmm. I Lugnås så lekte ja mekaniker och bytte startmotor, eller de va ja som pajja den när jag övningskörde och sen så skruvade jag väl lite grann. Haha ja ja kan ju inte så mkt om sånt men man lär sig.

Halv tio så åkte vi tillbaka hem till mig och myste lite. Men nu sitter jag vid datan och har nyss gjort klart bloggen. Ska nog sätta på en film och lägga mig i sängen bredvid hunden med en chipspåse och lite vatten. (Brist på dricka)

uihk

Ny design

Nu har jag faktiskt ny design på bloggen men jag kan ej själv se den än. haha bra. Den kanske inte är det bästa men den duger bra för mig. Innehållet i bloggen är det som räknas eller hur? Jaja nu e den iaf omgjord och jag tror inte jag ska göra om den på ett tag iaf.

hmghm

Tidningarna suger!

Alla dessa tidningar som skriver om bantning och att fixa den perfekta kroppen. Vem tror på sånt? De skriver bara en massa CRAP! Innan man ens hinner se förändring så har man ju nästan tränat eller bantat ihjäl sig. Vi har nära vänner till familjen som har provat på piller, speciell mat, träning m.m som står skrivet i tidningar t o m vissa i familjen. Vi har provat på hemmagym man köper på tvshop oxå men inget av det är mycket bättre än vanlig regelbunden hård träning. Man ska inte behöva sluta äta och tro att det hjälper. Bara man äter rätt och i rätt mängd.

dfgdf

Det enda som händer när man slutar att äta är att man går upp mer i vikt igen när man börjar. Till vilken nytta. Låt er inte luras av de som påstår att de som är LITE överviktiga ska banta genast innan något händer. Det är vuxna människors sak, inte ungdomar. Jag blir så förbannad när jag hör tjejer säga att de är skit tjocka och ska banta när de ens inte är inne i normalvikt och bara för att de vill höra andras erkännande att de är jätte smala och ser bra ut. Man vet väl ändå själv när man är normalvikt.

fgbfg

Vilka är den största gruppen som går in på sånna här artiklar? Jo vi ungdomar. Visst blir man nyfiken när det t ex står att man kan gå ner hur många kila som helst på bara 4 veckor m.m. Det kanske fungar om man sliter ut sig. Det är ju inte maten vi äter som är den största fetboven, det är lathet. Rör på er ofta.

Jag äter ofta godis, pizza, chips, dricker dricka, annat flötigt men det påverkar inte min vikt det minsta. Jag springer tre gånger i veckan, cyklar eller går ibland till och från skolan, Promenerar med kompisen eller hunden. Man behöver inte ha tråkigt när man motionerar, gå i rask fart till skolan eller jobbet, ta en runda med en kompis eller med mp3. det finns hur mycket man kan göra som helst. Banta bara inte under 25 år

Sommarbild

cbn
ccc

Stressat

Igår efter skolan så åkte sara och jag till skövde o shoppade lite. Det blev bara mcdonalds för min del men. Haha vi va så jävla hungriga så vi köpte varsin meny. Sen så tittade vi lite snabbt på GinaTricot men sen hade vi fem minuter tills bussen gick, så ut ur affären och snabbt till busshållsplatsen. Den största nackdelen med att åka dit är att det tar så jävla lång tid att åka buss.

Näthandel

Just nu har jag näthandel, datalektion. Lär oss inte sådär jätte mycket men vår lärare går igenom tjänster på nätet som t ex musik tv film och spela. Alltså underhållningen. Innan den här lektionen hade vi praktisk marknadsföring där vi började med att göra en mässkärm. Företaget skulle presenteras på en skärm som sedan ska redovisas i klassen. Det är väldigt mycket i skolan nu, eller det kanske bara känns så för att jag inte har skrivit upp allt som vi ska göra =/ Tills imorn har jag iallafall näthandel, att läsa ett kapitel i boken.

dvsd


Redovisningsdag

Imorgon i skolan så har vi en redovisningsdag. Innebär att några ska redovisa sina projektarbeten för oss och några andra som blivit inbjudna. Kanske blir kul men de får vi se.

Börjar klockan 8 med matte sen är det redovisningar fram till halv tolv och då får vi se vad som händer, om vi slutar eller måste fortsätta med lektioner som vanligt.

Sen efter skolan så ska ja till skövde på riskutbildning del 1. Handlar om alkohol och droger i trafiken m.m. Längtar faktiskt lite grann. Den börjar klockan sju så vi får åka bil dit och jag kör =D. Sen får mamma vänta där tills den är klar efter 3 timmar.




fhmghm













Klädtips

Tänkte jag skulle lägga upp lite klädtips inför sommaren eftersom jag åker till Turkiet snart och håller på att handla mängder av nya kläder så fick ja lite lust o göra detta:

fghkghl

1:a plagget
  
      Kellis Tank Top från Gina Tricot 149 :-
      Volangkjol från Bubbleroom 249 :-
      Skor från Gucci  2 650 :-


2:a plagget

      Avi Tunic från Gina Tricot 248 :-
      Skor från Gucci 3 963 :-


3:e plagget

   
   Klänning från Bubbleroom 299 :-
      Skor från Gucci 5 781:-

Man behöver inte betala mycket för fina kläder. ( Skorna satte jag bara dig för att det skulle se bra ut och för att ge lite tips om utseende. De är lite väl dyra.

Mat

Nu sitter jag här hemma, har nyss sovit lite grann, sover välgigt dåligt nu för
tiden, vet inte vad som har hänt men de e svårt. Ska snart gå ner och fixa lite
mat men först ska jag gå och pussa på min lilla älskling som ligger och väntar
på mig. Hihi

Idag blir det pasta carbonara, hemmagjord =D mums,

jag och mikke


Skola

Första dagen i skolan efter ett kort lov. Började klockan åtta idag men bussen gick
halv så ja fick vänta i skolan i en kvart typ. Sen va de lektioner fram till tjugo över
ett då mamma hämtade mig för att jag skulle ta passfoto hos polisen. De blev väl
kanske inte sådär jätte bra tror ja XD. Fick se lite snabbt och vad ja kommer ihåg
så såg jag nog lite arg ut kanske. haha

Sen va de skola igen i en timma typ med information och layout. Tråkigt men den
lektionen gick ganska snabbt.

Efter skolan gick sara och jag i stan och provade skor. Jag hittade många fina men
inga som passade tyvärr. Vi tog en fika och sen bussen hem.

Hemma söndag

Vaknade någongång vid 7 imorse men somnade genast om efter ett toalettbesök.
Sen vaknade vi igen runt 1, duschade och fixade iordning lite. Sen så städade vi
igenom huset lite. Dammade dammsök skurade golv m.m. Sopade av altanen och
slängde massa gammalt bröte.

Senare nu på kvällen hade vi lite grillkväll hemma hos mig med hamburgare, korv
och godis. men hunden hann äta lite innan jag hann gömmat.

Eftersom att jag är hundvakt i helgen så e ja tvungen att stanna hemma och här
sitter jag i soffan med en hund nedanför bena, ett bord så långt dratt så de sitter i
magen och två drickor som inte hann drickas upp.

Myggen har börjat komma och jag hatar dem så jävla mycket.

jag

Sol och 30 grader

Sitter ute i hamocken med hunden och steker. Det har vart sol hela dagen och
30 grader i solen. Så jäVla skönt. Längtar till turkiet, det kommer nog vara
dubbelt så varmt.

På måndag ska jag ta riskutbildningen del 1 som handlar om alkohol och droger.
Sen är det bara o köra o köra tills allt sitter.

jag

Morgon

Vaknade runt 11 o gick direkt ut till studsmattan. Sen kommer mamma och
berättar nåt kul XD.
Hon hade vart ute igår oxå och fick ett påskägg av en kompis, sen när hon
kom hem så skulle hon gömma det på ett smart ställe där hunden inte skulle
äta upp de. Sen hade hon glömt var hon gömde de o vi fick leta igenom alla
skåp och lådor. Men de låg i källaren hela tiden nånstans. Hahah

Idag blir det vildag. Sov inte allt för mkt inatt heller. Blev bjuden på påskfest
men tyvärr så kan jag inte komma. Ist ska jag ta påskägget, en cola och lägga
mig framför tv:n med en ny film =D

ghfgh

Rolig kväll igår

   Börjar med att tacka för gårdagen flickor. De va den roligaste kvällen på
väldigt länge kan ja lova. Vi va först hemma hos anna o roade oss med
sing star bl a. Haha jag sjunger nog aldrig mer tror jag. Men mycket skratt
blev det. Sen så fick vi skjuts till skövde av annas pappa. O sen gick när
vi skulle in så skulle man egentligen ha med sig leg men vi hade ju inget
så jag sa hur gamla vi va och han sa att han fick lita på mig. O de va ju tur
de annars vet ja inte vad vi skulle gjort. XD
   Skjutsen hem kom typ fem över ett och då åkte vi tillbaka hem till anna
satte oss i köket och pratade lite. Så kom nästa skjuts hem till stan runt
halv 2. Sen va de GodNatt.

dfgd
fgnfg

Vatra

Ikväll ska vi ut och dansa på vatra, jag anna rebecka och några till som jag inte
träffat än men jag tror att det kommer bli hur kul som helst. Skriver lite mer om
det imorn tror jag. Orkar nog inte med det inatt när jag kommer hem =P

Nyss gjorde jag ett litet test på påbudsmärken och jag fick 11 av 11 rätt. : )

dgdfgdgdf

Godmorgon

Ja de va de för ett tag sen, låg vaken ungefär hela natten och oroade mig för
körningen idag. P g a att ja va så nervös igår så va jag väl mest orolig för att
det skulle bli värre idag. Igår när jag körde så blev det bara bättre och bättre
i början men sen vet jag inte riktigt hur det blev. Jag hoppas iaf på att fåkörkort
innan sommaren så man kan ta med vänner eller familj ut på äventyr till kusten
eller till att shoppa kanske. Det kommer vara riktigt skönt medkörkortet i hand.

jag

Övningskörning

Körde nyss till ek och sen tillbaka. Kul va de =P  vi va borta i typ 2 timmar, de jag ska
träna på är , dra försiktigare i växelspaken, ta lättare på kopplingen, och hålla hastig-
hetsgränserna haha. Annars så va de hur bra som helst. Nöjd =D
Imorn tror jag att det blir körning igen, de beror på lite om alla kan som ska va me.
Annars på kvällen så blir det utekväll med dans och partaj med kompisarna. Vi ska
ha hur kul som helst. Först blir det lite partaj hemma hos en och sen ska vi vidare
till skövde där vi ska dansa på vatra. Skojskoj.

jag

Hundmatta

Hunden fick oxå vara med på mattan. Hon blev så avis så hon hoppade rätt ut
och satte sig breve mig. Då passade vi på o knäppa =D

jag

Träning

Har haft en halvdag på studsmattan idag igen. Det är såååå skönt väder nu så man kan
inte sitta inne. Dessutom är det hur bra träning som helst om man använder studsmattan
på rätt sätt (inte knäcka ryggen m.m). Hoppar man 10 minuter på en studsmatta är det
som att springa 3,5km. Hur smidigt som helst oxå. Men bara om man hoppar hela tiden.

Fel sätt:
jag

Jag passade på att göra lite "trix" när min pojkvän tog kort. Passa på o styla lite för han HAHA

Punkare

Min lillebror med mitt löshår. Det är ingen vacker syn det. haha. Han va me på studsmattan
idag men mitt villkor för att han skulle få hoppa med mig va att han tog på sig de o jag skulle
få knäppa lite kort på han. haha bara på skojj alltså och kolla hur skojj de blev XD

JimJim

Skor från Gucci

yigu

Väskor från Gucci

bhilihb

Påsken

Snart så ska man väl gå ut och påska? Eller är det senare ikväll när alla kommer hem från
fritids och dagis kanske :P Jag längtar redan tills jag öppnar dörren och där står påskkärringar
påskharar och annat. Mamma är och köper en massa godis nu så hoppas hon kommer
snart annars vet jag inte vad jag ska ge dem. En guldpeng kanske Haha som man alltid
fick när man va liten, eller en frukt.
Hade det vart helt sjukt om jag hade tagit emd mig kompisar ut och knackat dörr? XD

fghfg

Blogs life your enternainment

Är det någon annan än jag som har tänkt på att en del människor faktiskt inte gör något
annat än o läser andras bloggar på dagarna? Jo visst kan de va en blogg som är riktigt
bra som man bara måste läsa, men varför ska man sitta dygnet runt då?
För att komma in på listan "mest aktiva" så måste man ju nästan skriva varje minut för
att alla tävlar om att hamna där. Då blir det ju så att man skriver om saker som inte ens
intresserar en själv och då inte heller någon annan. De blir liksom som en mening i vart
inlägg. Tex Hej alla läsare nu har jag vart oh ätit och duschat ska snart träffa en kompis.
Skriver snart igen. Eller nåt liknande. Man tycker liksom inte att det är intressant, på det
sättet så får man mindre läsare.

Skit i om ni inte hamnar på någon lista. Skriv om saker ni tycker om att skriva om ist och
skriv inte så jätte ofta om ni inte kommer på någonting. Fantasin har sina gränser.

dfgdf

Restaurang

Precis vaknat men har inte hunnit med någonting än. Mamma har ringt
några gånger för att vi ska till restaurang Holländaren och äta påskmiddag.
Så hon har fått slitit upp mig med hjälp av Jim min lillebror.
Jaja så nu måste ja platta håret, sminka mig, ta på mig någonting snyggt
och sen gå dit. Skriver lite mer sen efter när ja har kommit hem.

Månadens horoskop

gjghjVäduren 21 mars–19 april
Kärleken går lite på sparlåga under februari. Det är ingen direkt fnurra på tråden även om det har varit en del diskussioner om hur ni vill ha saker och ting fördelade. Du behöver mer tid och utrymme för dig själv, så egentligen passar det bra med en liten paus. Du har egna planer på gång att förverkliga. Det blir ditt jobb som får gå före ett tag och med utsikter att få in en bra slant till framtida investeringar så vill du inte missa denna möjlighet.
ghfg Oxen 20 april–20 maj
Dina vänner hör av sig oftare än vanligt och vill att du följer med ut på olika evenemang och resor. Du har gott om pengar och det utlovas en rätt intensiv månad som kommer att ge stor behållning i backspegeln. Ljuv musik kan uppstå som romanser i spåren av nära umgänge med gamla bekanta. Det är särskilt en person som du sällskapat med tidigare men som det då inte tände till med. Nu kan hjärtat slå extra slag och ni kan återupptäcka varandra på ett behagligt sätt.
fgdf Tvillingarna 21 maj–21 juni
Framgångar i jobbet visar sig i lönekuvertet. Du kan äntligen planera in ”det stora köpet” som du vill genomföra. Din tvillingsjäl är rastlös och du vill ut på galna äventyr och umgås med vänner och prata om allt mellan himmel och jord. Att kärleken är starkare än du trodde märker du när du för ovanlighetens skull blir svartsjuk då någon ger ögon för just din utvalda. Men att du själv är rätt flirtig gör visst inget? Det måste vara rättvist!
dgdfgd Kräftan 22 juni–22 juli
Månen står i öster på din himmel under första delen av februari. Ta tillfället i akt att samla dina intryck och sortera dem i prioritetsordning och lägg det oviktiga åt sidan. Du har en tendens att samla på dig för många tankar och grubbla över vad som kunde ha hänt om det varit annorlunda. Nu är det som det är och det ska du utgå från. Vill du få något fullt ut måste du också ge ifrån dig i lika mängd för att få tillbaka. Det gäller för både kärlek, jobb och pengar.
fgbfgb Lejonet 23 juli–23 augusti
Den ihållande vinterkylan äger inte Lejonets fulla gillande då det hindrar dig från att vara spontan och dra till sig blickar. Lejonet vill vara i centrum för uppmärksamheten och du lider lite brist på detta för tillfället. Din stora kärlek finns där naturligtvis och bedyrar din gunst, men det är det där lilla extra som saknas för att guldglansen ska hålla i sig. Framgångarna i jobbet är inte heller tillräckliga och du planerar en bräsch.
fgnfgn Jungfrun 24 augusti–22 september
Hoppsan... trots att du hade garderat dig mot en utgift så kommer det en annan i stället som äter upp den avsatta reserven du lagt undan för framtiden. Men du tjänar snart igen det förlorade och behöver inte gräma dig över saken. Det finns ett annat överflöd just nu och det är den varma och omtänksamma kärleken du får av din partner. Det är mer värt än pengar. Du får ett erbjudande om en kurs eller andra studier och det är faktiskt något som kommer att ge dig utdelning.
fgnfgn Vågen 23 september–23 oktober
Venus befinner sig i slutet av Fiskarna och skapar en viss förvirring vad gäller känslor och relationer. Du har sett något du vill ändra på i tron att bara den saken blir bättre så löser sig allt det andra med jobbet också. Då skiner lyckan igen och allt det fula är borta. Så enkelt är det inte. Vågens vackra värld är inte så lätt för andra att förstå och leva upp till. Du måste tala öppet med din vän om saken, det kan vara så att du måste ändra något hos dig själv också.
gnfgn Skorpionen 24 oktober-22 november
Det har varit mycket arbete på sistone och inte ser det ut som det avtar förrän ett par veckor in i februari. Helst vill du ”gå i ide” ett tag för att varva ner och släppa alla kommunikationer som surrar runt i huvudet. Har du möjlighet att ta några dagar ledigt ska du göra det och ägna dig åt din stora kärlek som har blivit eftersatt ett tag. Jobbet finns kvar när du vilat upp dig. Du bör ha tur i lotteri mellan den 17 och 20, eller att du får pengar från oväntat håll.
nfgn Skytten 23 november–21 december
Skyttens skyddsplanet är Jupiter och det har räddat dig många gånger från olika situationer som varit knepiga. Nu har du en ekonomisk sak att lösa och du ser inte hur du ska klara av det utan att tära på reserverna. Du kommer nu in i en period där du har tur i både kärlek och pengar och det knyter upp sig på ett märkligt sätt som en skänk från ovan. Du får i stället en slant över och för den kan du bjuda din partner på middag eller en kortare resa med romantik i lasten.
fnfgn Stenbocken 22 december–20 januari
Sex planeter i ditt första solhus ger en stark start för dina projekt du har på gång. Pluto har nu för gott kommit in i ditt eget tecken, Stenbocken och det ger dig ny motivation att fullfölja det du bestämt dig för. Du måste vara beredd att satsa pengar på ovanliga uppslag som inte känns lika traditionella som du vill att de vanligtvis ska vara. Kärleken växer sig starkare och du måste se till att du får tid till att uppleva den även om jobbet också ligger ditt hjärta nära.
fgnfgn Vattumannen 21 januari–18 februari
Du saknar viss handlingsfrihet i ditt sociala liv och har svårt att hävda dig i konkurrensen om att vara lika framförhållande som du brukar. Saturnus håller en tumme i ögat på din horoskophärskare Uranus, inte för att hindra din utveckling men väl för att du ska förstå att du måste begränsa dig för att kunna expandera. Du behöver omvärdera en del av ditt arbete så att du får bättre betalt för det du gör. Din partner ger dig sitt stöd om du vill byta jobb eller förändra något som kan röra upp en del missnöje hos kollegorna, men det är bara att fortsätta.
gfdfg Fiskarna 19 februari –20 mars
Det blir en härlig period i kärleken under februari. Venus i ditt första hus i sällskap med Uranus utlovar häftiga kärleksmöten med både romantik och erotik. Har du ännu inte träffat den rätta finns goda utsikter att du gör det inom kort. Håll alla dörrar öppna så att du fångar upp dem som blåser åt ditt håll när det är dags. Du märker snabbt vem som känner mest för dig, så du behöver bara följa ditt hjärtas röst. Arbete inom konst gynnas särskilt väl fram till den 12.

wefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwefwef









Efterlyst

Jag följer efterlyst varje vecka för att jag vill veta vad som egentligen
har hänt med personerna som mördats, försvunnit eller blivit våldtagna.

Idag visade de t ex tre personer (två kvinnor och en man) som hjälptes
åt att råna gamla människor. En av kvinnorna låtsades handla i en affär
och distraherade den gamla personen medans den andra kvinnan tog
dess plånbok och sen försvann. Mannen gjorde väl inte så mycket i
själva rånet men han använde de stulna bankkorten m.m.

Hur kan man ??

Sen är det många mord med personer som blivit mördade utan
anledning, varför mördar man en person man aldrig tidigare sett,
som inte har någonting med en att göra?

Jag tycker att det är helt sjukt

dfgdfg

Hundrastning

Kom precis in efter en låååång promenad med hunden, gud
så skönt de va o komma ut. Även om det regnade så va de
faktiskt de. Vi gick en sväng runt stan och ut till mcdonalds
sen hem igen.

Han ringde nyss från körskolan och sa att han inte kan köra
idag för att han skulle på möte men vi kunde ta de imorn ist.
Nu måste de bli av fanimej.

Jaja så nu blir det hemmakväll idag. I väntan på fredagen

jagjag

Dagens outfit hemma

jag

Ser att sängen inte va så bäddad men sån är det =D

Vilket är bäst?

Vilket är bäst mellan en blogg eller bilddagbok?

Vad hade du helst valt?

Godmorgon alla läsare

Vaknade ungefär klockan 5 imorse och somnade inte förän 2 inatt
så ja va ju mer än tvungen att försöka somna om igen. Sen vaknade
jag lite hela tiden men nu vid 11:15 gick jag upp och bloggade.

Snart blir det frukost och inte så långt efter kommer nog mamma hem
och då blir det mat, haha :D

Idag får vi se lite vad som händer. Tror jag ska till Skövde och handla
något fint som jag kan ha på mig på fredag när jag ska ut och dansa.

annars är inget bestämt än.



rgnrn

Dagens bild

hgrnrg

Turkiet

Nu är det så att jag ska till Turkiet den 8 maj och behöver lite tips
om vad man kan göra, sevärdheter m.m. Det enda tips jag inte vill
ha är sola för de hade ja redan planerat. Och lite vattenaktiviteter
som vattenskidor och scooter.

Det vore kanske inte fel att hyra en cykel och utforska staden lite.

Vi ska bo på hotell Blue Star Cosmopolitan i Marmaris i åtta dagar
och jag ska följa mina dagar i bloggen så ofta jag kan.



Staden

Kom nyss hem från stan. Var där med en klasskompis som
kom till stan för o umgås lite. Vi gick först runt och tittade på
kläder m.m. Så köpte ja ett par leggings, så nu har ja tröja,
linne, leggings och örhängen i samma färg. men tänker inte
använda dom samtidigt :P. Ljusblått.

Efter att vi hade köpt de så hade vi två alternativ. antingen så
skulle vi köpa en glass eller ta en fika. Och solen va borta så
då blev det fika på lundstedts. Vi satt där i två timmar ungefär
sen hämtade vi min cykel och jag cyklade hem.

Nu ska jag fixa lite mat. Pommes och Kottletter Mums.

klnpklj

Stadsbesök

Nu har jag kommit på en sak o göra, jag ska snart gå ner till stan
och köpa ett par jeans leggings innan dom tar slut. Bråttom.

Har äntligen hittat ett par som ja tyckte om =P
Ljusblåa från Vero. (bild kommer sen)




Vilken klänning?

Vilken hade du valt?         Till sommaren

gnfgn

Slideshow

 Lyssnar igenom en mängd låtar och hittade en som stack ut lite mer än andra =P

 

Shontelle ft. Akon - Stuck with each other

 


Utedag

Nu är det dags o va ute igen. hur fint väder som helst och 20 grader.

Hoppar studsmatta med lillebror Jimbo. Vi kommer väl hoppa ett
tag och sen kommer nog hans kompis, då tar jag en promenad
ner till stan och tar ett kort till mitt pass eftersom att jag snart åker
till turkiet =D

Nytt utseende igen

Nu ska jag fixa iordning utseendet på bloggen igen =)

Usel natt

Sånna här nätter tycker jag inte alls om. Jag har nog sovit i högst 2-3 timmar
om ens de.. Det enda problemet är att ja inte vet varför. Det känns som om
man ligger vaken och väntar på att morgonen ska komma och som att det
är skitvarmt och man vet inte riktigt åt vilket håll man ska ligga. haha

Ja så nu e morgonen här och jag har redan vart uppe och hämtat en kopp
té.

I eftermiddag så blir det att övningsköra med körskolan och senare blir det
bara hemmakväll med familjen.

Roligt:

Igår när jag övningskörde i LÅNAD bil så gick det inte riktigt som planerat,
eller vi va ute och körde i en timma ungefär och det gick hur bra som helst,
jag kan redan de där med manuell nu. Men sen när vi skulle tillbaka o lämna
bilen så fick vi stopp i en korsning. Vilken otur eller? Första gången ja lånar
en bil så ska den stanna..

Aja så sen på kvällen iaf så hann vi precis till bion och de va den bästa film
jag har sett kan jag ju säga. Hur bra som helst va den. När den kommer ut
så skaffar jag den lätt. Haha               
 
                                                        Fast and Furious


bmnmbjmhj

Fint väder

Sjukt väder har de vart nu hela början av april. hoppas det är soligt
varje dag nu o att sommaren blir riktigt varm.

Om ungefär tjugo minuter ska jag ut och övningsköra så nu måste
jag skynda mig in i duschen.. Göra mig iordning och hitta sommar
skorna.

Bloggar mer sen om hur de går m.m 


Övningskörning

Sitter nu inne igen efter en låång dag ute i solen/molnigheten och bloggar
Studsmattan börjar bli utsliten och alla rabbatter är fina med nysatta blommor.

Imorgon ska jag övningsköra i ny bil och det är första gången manuell, lite
pirrigt för alla kärringstopp men så e de. Har kört automat sen jag fyllde 16
och nu snart är det dax att göra skrivning och uppkörning för ett sprillans
körkort. YES.

På kvällen imorgon blir det bio med min älskling, vi ska kolla på fast and furious
i Skövde eftersom den inte går här. Ska bli mycket mysigt och massa snacks.

Sen på tisdag är det planerat att köra med körskolan för första gången,
de e pirrigt iaf när jag inte är så bra på hur olika bilarna är och om han är en
arg en. haha

Försöker hitta en bra rysare att titta på senare ikväll, någon som har något
förslag?


sds

Mulet

Idag hade vi planerat o rensa huset men de va inte väder för det.
så får väl börja lite smått bara. Tyvärr. Men solen skulle komma
lite senare under dagen.

Än så länge idag så har jag bara ätit frukost, rostade mackor.
Snart så blir de lite träning på studsmattan, känns mycket bra
i kroppen efter träning.

Är det någon som har tips om en bra affär med fina klänningar/
tunikor? Har letat hela mars men har inte hittat.

nln


















CSI MIAMI

CSI miami på tv nu, bra serie men CSI är bättre.. Hehe

Efter att vi kom in igen så har jag stykt sängkappan och
nya sängkläder. Så nu är det rent och fräscht. Sen gick
vi ut och hoppade studsmatta igen o nu åt vi nyss mat.
 
På måndag så ska vi gå på bio i skövde. filmen heter
fast and furious. Är de första filmerna bra så ska man
titta på alla och nu är det svårt o få tag i på annat vis.
Så på måndag kväll får vi ta bussen dit men vet inte än
hur vi kommer hem. Pappa får nog skjutsa
Ix


Vårsommardag!

Är det någon mer än jag som längtar efter sommaren och allt bad?

Nu har iaf våren kommit och idag har vi planterat massa blommor,
vänt på de gamla rabatterna, agit upp studsmattan och solat.
Riktigt skönt väder är det. Imorgon ska vi rensa ut allt i huset som
vi inte ska ha kvar o slänga bort. sen ska vi börja bygga om lite.

Gårdagen va rolig men den kunde ju varit roligare av vissa skäl.
Dansade som tusan men någon idiot dansade hur sjukt som helst
o trampa mig på foten så nu har den svullnat upp som och gör ont.
Skulle åkt till sjukhuset inatt men de blev aldrig så..

Nätverk och säkerhet

Sitter på nätverk och säkerhet (lektion) har nyss fått
tillbaka läxförhöret vi hade förra veckan, jag fick 11
av 15. Jag är nöjd. Håller nu på med nytt förhör men
muntligt denna gången.

Igår kväll/natt provade jag den nya dammsugaren som
kom igår. H2O vac o den va skit bra..

Efter skolan ska jag ner till stan och köpa en tröja och
titta lite efter en ny klänning/tunika tänkte jag. Sen
ikväll så blir det party och björnes tror jag. Har inte
riktigt bestämt än men jag tror de.

Påsklov nästa vecka också så då ska ja hinna med
gbg och bio.

gdfn






Hejhallå

Idag har jag vart i skolan och hade prov. Men det var lätt så
jag tror att det gick bra. Sen fick ja reda på massa nya läxor
KUL. Så nu efter detta så blir det läxläsning och film sen ska
jag försöka sova minsann.




Hemmadag

Ingen skola från mig idag, känner mig alldelles nere o de e inte kul
alls. Vet inte riktigt vad man ska hitta på här hemma på dagarna bara.

Så idag blev det o sova halva dagen sen promenad med hunden och
sen laga lasange. Mums

Nu längtar ja hur mycket som helst tills jag får en egen lägenhet =)
Tänk va mycket man kan bestmma och inreda. Dröm